Inšpektorat na MNZ pravi: Kriv si! Plačaj 125 EUR globe!

O svojem primeru domnevnega kršenja volilnega molka sem pisal že v novembru, ko sem od inšpektorata za notranje zadeve na Ministrstvu za notranje zadeve dobil poziv, da se izjasnim o dejstvih oz. okoliščinah prekrška. Seveda sem se izjasnil in jim odgovoril že drugi dan.

Od takrat sta minila dva meseca in včeraj sem s strani tega inšpektorata prejel odločbo, v kateri mi sporočajo, da sem odgovoren za prekršek in da moram plačati 125,19 € globe.

 

MNZ – Inšpektorat za notranje zadeve – odločba o prekršku

bullshit

Na to seveda ne bom pristal, saj še vedno zastopam stališče, ki sem ga zastopal tudi v trenutku, ko bi naj povzročil domnevni prekršek. To pa je, da je volilni molk velika neumnost, ki je vsaj v nasprotju z ustavo, če ne že s čim drugim. Ampak pri pritožbah ni dovolj moje stališče, saj moram svoj prav dokazati na pravni način.

Kot je razvidno iz odločbe, lahko zoper le-to podam zahtevo za sodno varstvo, kar bom tudi storil. Pri tej zadevi bom šel do konca. Če bo treba, tudi do Ustavnega sodišča, kjer pa bi zadeva zagotovo morala pasti. Dokazal bom, da je volilni molk na spletu velika anomalija, ki je v nasprotju z marsičem, ne le z zdravo pametjo.

S pravnim strokovnjakom prof. dr. Jurijem Toplakom, ki mi pri tej zadevi pravno svetuje, že pripravljava zahtevo za sodno varstvo. Ko jo bom poslal, bom jo tudi objavil na svojem blogu.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *