Je Saša Pelko vodil volilno kampanjo (tudi) Štefanu Žvabu v Šentilju?

Izjave nekaterih domačih politikov in politikantov me sploh ne presenečajo več. Da se moje ime pojavlja v raznoraznih govoricah in teorijah zarot, sem tudi že vajen in tega že dlje časa niti več ne spremljam. Ko pa izvem, da z mojim imenom operirajo celo na občinski seji neke tretje občine, me seveda zanima, za kaj gre.

Sploh ko dobim posnetek iz seje, ki to potrjuje. In pazite to: občinski svetnik v občini Šentilj z imenom Dušan Hedl je na občinski seji občine Šentilj povedal:

“Gospodu Žvabu, (ne vem če ostale svetnice in svetniki to vedo), je predvolilno kampanjo delal gospod Saša Pelko iz Maribora, ki je delal tudi predvolilno kampanjo gospodu Fištravcu.”

 

wtf

Če tega ne bi videl in slišal, ne bi verjel. Gospoda Žvaba (novega župana Šentilja), ki ga na posnetku omenja Dušan Hedl, sem imel priložnost spoznati med prvim in drugim krogom lanskih volitev na špricer festu. Skupaj smo nazdravili s špricerjem, izmenjali nekaj besed in šli vsak na svojo stran. Kar sem v tem kratkem času uspel spoznati je bilo, da gre za prijetnega človeka, ki bi lahko bil dober župan Šentilja. To je zaenkrat tudi moj edini stik, ki sem ga imel s Štefanom Žvabom. Torej približno 3 minute.

Saj ne, da bi imel kaj proti, ko me nekdo poveličuje tako visoko, da bi naj na nedavnih lokalnih volitvah uspešno vodil kar dva štaba zmagovitih županskih kandidatov. Resnici na ljubo ne bi imel nič proti, saj bi se imel s čim za pohvalit. A vendarle bi ne bilo korektno, če bi si prilaščal zasluge drugih, zato je prav, da na tem mestu jasno in glasno izjavim, da nisem niti vodil, niti sodeloval v volilni kampanji Štefana Žvaba v Šentilju. Bi pa ob tej priložnosti čestital uspešni ekipi Šentiljčanov iz volilnega štaba zmagovitega kandidata, ki jim je s trdim delom uspelo narediti velik premik, zato jih tudi podpiram.

Ni pa nobena skrivnost, da sem zelo aktivno sodeloval v volilni kampanji dr. Andreja Fištravca v Mariboru, kjer smo bili izredno uspešni, saj je na volitvah zmagal tako županski kandidat, kot tudi naša neodvisna Lista župana Andreja Fištravca, ki je dosegla najboljši rezultat na volitvah v mestni svet mestne občine Maribor v zgodovini Slovenije. Kar 17 od skupno 45 mandatov v mestnem svetu.

Še vedno pa ne vem, kaj je šentiljski občinski svetnik Dušan Hedl s to svojo izjavo hotel povedat. Predpostavimo, da bi bila njegova izjava resnična in bi jaz res vodil predvolilno kampanjo novemu šentiljskemu županu … Kakšno zvezo bi imela ta “informacija”, da bi občinski svetnik z njo operiral na občinski seji? Se komu sanja o tem? Ker meni se ne!

Da ne pozabim omeniti, da omenjenega občinskega svetnika Dušana Hedla sploh ne poznam. Bojda bi naj takoj po volitvah izdal svoje volivce, ker bi se naj prodal SDS-u. Tako pravijo domačini, kaj več pa ne vem.

Hm, da bom natančen: Hedla nisem poznal vse do včeraj popoldne, ko sem ga slučajno zagledal v Mariboru in se mu zahvalil za reklamo, ki mi jo dela s tem, ko me omenja na njihovih občinskih sejah. Odvrnil mi je nekako tako:

“Dokler se ne streljamo, je vse v redu!”

wait-what-dog

Nadaljnji komentar ni potreben …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *